Gresk fjelloregano
Eneste av sitt slag i verden

Eksklusiv fjelloregano fra Zákynthos 
Eneste av sitt slag i verden

Den eksklusive fjelloreganoen (Origanum Anafonitria) er av svært god kvalitet og gir en svært god aroma. 

Urten er dyrket etter prinsipper om ren mat, plukket og bearbeidet for hånd av familien Tsoukalas. 

Familien Tsoukalas består av brødrene Dimitris, Kostas og Spyros, deres ektefeller og mor. Alle bor i den lille pittoreske fjellandsbyen Anafonitria på Zákynthos, 500 m over havet. 

Vi selger poser på ca 12 gram. Ønsker du å bestille gresk fjelloregano. 

Den greske fjellorgeganoen Origanum Anfonitria er et gourmetkrydder som gir maten det lille ekstra. 

Om Origanum Anafonitria
Fjelloreganoen Origanum Anafonitria fra Zákynthos har oppstått gjennom en naturlig krysning mellom variaten Origanum vulgare og merian (Origanum majoran), som begge vokser vilt i fjellene på Zákynthos og kultivering av familien Tsoukalas. Etter mange år med eksperimentering, kultivering og tørking av den ville krysningsvarianten har familien utviklet en oregano som har blitt helt ekstraordinært i smak og aroma. Det er kun denne familien på øya som har lykkes å kultivere denne type oreganoen, som er den eneste av sitt slag i verden. Fjellorgeganoen Origanum Anfonitria (som vi kaller den) er et gourmetkrydder som gir maten det lille ekstra. Selv pizza endrer karakter med krydder fra Anafonitra.

Utsøkt aroma
Origanum Anafonitria får en mer utsøkt aroma enn den varianten man finner vill i fjellet på Zákynthos. Dette skyldes at familien har funnet frem til en optimal dyrkings- og bearbeidingsmetode. Alt gjort for hånd. Under hele vekstperioden har én person et spesielt ansvar for å passe på plantene og luker regelmessig vekk all ugress fra urtehagen. Plantene ikke tilsatt vann under vekstperioden, og får kun litt gjødsel fra familiens fjellgeiter som kun spiser naturlig og ren mat, i starten av sesongen. Med Origanum Anafonitria har familien har funnet fram til en naturlig tørkeprosess (ikke sol) slik at urtens rike aroma og farge beholdes. Planten blir til slutt renset og bearbeidet forsiktig for hånd, før de klargjøres for distribusjon. Fjelloreganoen Origanum Anafonitria blomster kun i 4 år. Etterpå må den erstattes med nye planter.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

Anafonitria
Hele familien Tsoukalas holder til i den lille, sjarmerende fjellandsbyen Anafonitria, mest kjent for sitt vakre middelalderkloster som har gitt navnet til landsbyen. Anafonitria ligger rett ovenfor den spektakulære stranden "Navagio Bay" - skipsvraket - som i flere år er kåret til én av de ti vakreste strendene i verden. Navagio er et av Hellas mest kjente landemerker, og et must for alle turister som besøker øya hvert år. Fjellandsbyen er for øvrig kjent for sin vakre beliggenhet i et skoglandskap, utsikt til havet, steinarkitektur og rike landbruks- og håndverkstradisjoner.

Bestill gresk fjelloregano:
Vi selger poser på ca 12 gram.
Priser og bestilling klikk her