Dakos (gresk bruschetta)

4 personer

Dakos er den greske varianten av italienske bruschetta. Velegnet som forrett. 

INGREDIENSER

  • Brød du liker
  • Tomater (kan byttes med cherry-tomater)
  • Fetaost
  • Ekstra virgin olivenolje  
  • Gresk fjelloregano
  • Salt 
  • Pepper

FREMGANGSMÅTE

Skjær tynne skiver at det brødet du liker. Pensle skivene med extra virgin olivenolje. 

Stek disse i ca 3-5 min i ovnen, inntil brødet ikke er mykt lengre. 

Ta skivene ut av ovnen, ´og fyll på med fersk tomat, oppkuttet i biter. Bruk gjerne cherry-tomater delt i fire. 

Dryss over med fetaost som er smuldret med fingrene. Tilsett litt mer olivenolje, oregano, salt og pepper. 

Sett skivene tilbake i ovnen i omlag 2 minutter inntil toppingen er varmet opp.

Tips
Som et alternativ kan du bytte ut olivenoljen med extra virgin olivenolje med hvitløksmak.

God appetitt!