Posjerte egg i tomatsaus
4 porsjoner 

En annerledes lunsj, helgefrokost eller kveldsmat

INGREDIENSER

  • 4 egg
  • 5 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 liten løk - finhakket
  • 2 fedd hvitløk - finhakket
  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • Gresk fjelloregano
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE 

Stek løken lett i extra virgin olivenolje. Tilsett hvitløken på slutten av steketiden slik at den ikke blir brent. 

Tilsett tomater, salt, pepper, sukker og gresk fjelloregano, og evt. 1/2 dl vann. La dette småkoke under lokk i ca 30 min. 

Rør av og til og tilsett litt mer vann ved behov.

Når sausen er kokt, knuses eggene på toppen (på samme måte speilegg). 

Tilsett litt salt og pepper på hvert av eggene og la det småkoke 5-10 min. under lokk, avhengig av hvor harde du ønsker eggene.

Serveres med godt brød, feta og evt. salat.

God appetitt!