Gresk ratatouille
4 personer 

Dette er den greske varianten av den franske stuingen ratatouille. Velegnet som tilbehør til kjøtt, fisk og pasta.

INGREDIENSER

  • 1 stk aubergine
  • 1 stk squash
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 boks hakkende tomater
  • 10 stk oliven
  • 1 dl gresk extra virgin olivenolje
  • 1 dl vann
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • Salt, pepper og en ts sukker.
  • Urter som passer til er gresk fjelloregano, basilikum, timian og rosmarin.
  • Fetaost
  • Brød

FREMGANGSMÅTE

Grønnsakene skjæres i terninger. Dette blandes i en ildfast form sammen med finhakket tomater, hvitløk og oliven. 

Fyll på med olivenolje og vann. Dryss på salt, pepper og en ts sukker - og urter som passer til, som oregano, basilikum, timian og rosmarin.

Formen settes i oven på 200 grader i 45 min. Rør om et par ganger innimellom.

Serveres med fetaost og brød, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

God appetitt!