Early harvest

Skriv inn undertittel her

Tidlig høstet oliven (Early Harvest)  

Generelt sett gir tidlighøsting (Early Harvest) av oliven beste oljekvalitet og mest næringsstoffer, men er en ulempe økonomisk sett for bonden, siden produksjonen blir mindre. Hadde frukten fått vokse noen måneder til, ville produsenten fått større avling på grunn av større og mer modne frukter. Men man må huske på at selv om olivenfrukten gir mer mengde olje og noe mildere smak når den høstes seint i sesongen, reduseres innholdet av de verdifulle antioksidantene i olivenoljen. Svært mange foretrekker nettopp Early harvest extra virgin olivenolje fordi den er mer aromatisk og bedre for helsen.

Definisjon av Early Harvest oliven når full størrelse i høst, men kan ikke fullstendig modne fra grønt til svart til sent vinter. Grønne oliven har litt mindre olje, mer bitterhet og kan være høyere i polyfenoler. Oljen har en tendens til å være dyrere fordi det tar flere oliver å lage en flaske olje. Mange mennesker liker den peppery og bittere kvaliteten på tidlig høstolje. Smaken notater av gress, grønt, grønt blad, skarp, astringent brukes til å beskrive tidlig høst fall oljer. På grunn av de høyere polyfenolene og antioksidanter, har tidlige høstoljer ofte lengre holdbarhet og blandes med senkehøstoljer for å forbedre holdbarheten.

På Zákynthos blir de første olivefruktene moden i starten av oktober, og innhøstingen varer fram til februar. Generelt sett gir tidlighøsting (Early Harvest) den beste oljekvalitet og mest næringsstoffer, men er en ulempe økonomisk sett for bonden, siden produksjonen blir mindre. Hadde frukten fått vokse noen måneder til, ville produsenten fått større avling på grunn av større og mer modne frukter. 

Men man må huske på at selv om olivenfrukten gir mer mengde olje og noe mildere smak når den høstes seint i sesongen, reduseres innholdet av de verdifulle antioksidantene i olivenoljen. Svært mange som er opptatt av god olje foretrekker tidlighøstet extra virgin olivenolje, fordi den er mer aromatisk og bedre for helsen.

Tidlig innhøsting, ekstra jomfruolje kan være dyrere og vanskeligere å finne enn andre ekstra jomfruoljer, da umodne oliven produserer mindre olje og må plukkes rett fra trærne. Likevel, flere finner sin bitter smak, ekstra lav surhet og høyere antioksidantinnhold verdt pengene.

Ifølge Agronews 'Alexander Bikas koster tidlig oppdrett olivenolje minst en euro mer enn konvensjonell olivenolje. Bikas skrev at auksjonene fra Agricultural Cooperative of the Holy Apostles i Laconia, Hellas, som så salg av oljer produsert fra Athinoelia og Messinia Koroneiki oliven denne måneden til det italienske selskapet Alta Marena for € 4,60 per kilo, "representerer et barometer på oljepris priser i Hellas, "som fører ham til å forvente at gresk EVOO produsert senere i sesongen for å gå rundt € 3,60.

Bikas bemerket også at svært begrensede mengder olivenolje ble produsert fra umodig frukt i Hellas i fjor. Han understreket imidlertid at det høye innholdet av polyfenol appellerer til "krevende utenlandske markeder for både farmasøytisk bruk og" gourmetrestauranter i Italia, USA og England. "

Argyris Bouras, eier av Eleones Hellenic Olive Products, fortalte Olive Oil Times at han ikke tror på tidlig oppdrett olivenoljer er populære i greske butikker, selv om italienerne liker å bruke tidlig høsting, greske oljer for å "blande og oppgradere olivenolje med lav grad". På den annen side kan mange bønder rett og slett holde den første oljen av sesongen for sin egen familie og venner som forlater lite tilgjengelig for markedet.

Likevel lister Agronews flere fordeler ved å trykke umodne oliven: å samle frukt tidlig gir trærne en pause som fører til høy avkastning hvert år; høsting tidlig reduserer sjansen for skade på oliven fra frost, hagl og lignende værproblemer, og dermed redusere bøndenes risiko; og den utmerkede næringsverdien til tidlig høsting av olivenolje er anerkjent over hele verden, noe som gjør det til et "supervåpen" for olivenoljebønder og produsenter.

Jo høyere klorofyllinnhold i umodne oliven gjør den tidlige høstoljen, kalt agourelio på gresk, grønnere og rikere i sunne polyfenoler. Ifølge abstrakt av en nylig studie, "er det en positiv korrelasjon mellom et høyt nivå av oleocanthal og oleacein i olivenolje med tidlig høsttid."

For å fremme lokale landbruksprodukter har den regionale enheten i Halkidiki i Nord-Hellas bestilt en analyse av 32 prøver fra Halkidikis tidlige olivenoljehøst av 2014-15 av Nasjonalt og Kapodistrian-universitetet i Athen, Department of Pharmacognosy and Chemistry of Natural Products. Resultatene av studien, som brukte NMR-metoden, utviklet av Dr. Prokopios Magiatis, ble antatt å bevise den høye næringsverdien av Halkidiki tidlig høsting av olivenolje sammenlignet med andre greske og utenlandske ekstra jomfruoljer, gitt dens rikdom i oleocanthal og oleacein.

Gjennomsnittlig polyphenolinnhold i prøver fra Halkidiki var 495 mg / kg, sammenlignet med et internasjonalt gjennomsnitt på 330 mg / kg. Yanni's Limited PDO Halkidiki Early Harvest skryte høyeste nivå: 1026 mg / kg.

Siden 2013 har noen av oljen som oppfyller de aktuelle kravene til høy kvalitet og produksjon, inkludert fresing innen 15. oktober, blitt preget av PDO-status som "Agoureleo Chalkidikis." Polyfenolene identifisert i Halkidiki-tidlige oppsamlingsoljer har blitt kreditert med signifikant anti -inflammatorisk, antioksidant, kardioprotektive og nevrobeskyttende egenskaper.

Tidlig høsting olivenolje utenfor Halkidiki har også vist høyt innhold av polyphenol forbundet med helsemessige fordeler. For eksempel viste en test av guvernør-merkevarens ufiltrerte EVOO ved hjelp av NMR-metoden "de høyeste nivåene av fenoliske forbindelser som noensinne er registrert i Hellas," 1141 mg / kg, ifølge selskapets nettsted. George Dafnis, medeier av Olive Fabrica, som produserer denne oljen, fortalte Olive Oil Times, begynner den tidlige høstingen av Lianolia-oliven på Korfu i midten av oktober hvert år.

"Tidlig høsting" kan referere til forskjellige høsttider i forskjellige deler av Hellas, gitt variasjoner i klima, olivengruppe og høyde. Argyris Bouras forklarte at den første olivenolien av året kommer fra Halkidiki, som er mer kjent for Hellas største bordoliven, den grønne Hondrolia. Eleones Early Harvest er produsert i begrensede mengder fra olivenhåndplukkede begynnelsen så tidlig som i midten av september, presset samme dag, og flaske i Halkidiki. Ifølge Bouras har Eleones Early Harvest (surhet 0,17) en holdbarhet på opptil 18 måneder, i stedet for de vanlige 9-10 månedene for mange tidlige oppsamlingsoljer, fordi de høye nivåene av antioksidanter av Halkidiki forsinker oksidasjon.

Det er mulig å finne tidlig høst av greske ekstra jomfruolje oljer produsert så sent som i begynnelsen av november, for eksempel Militsa Limited Release Early Harvest EVOO eller Esti Early Harvest, som vant en gullpris på 2014 NYIOOC. Disse er begge laget av Koroneiki oliven håndhøstet i den sørlige Peloponnes.

Imidlertid er midten av oktober en mer vanlig tid for tidlig oppdrett av oljeproduksjon i det meste av Hellas. Olive Table's Organic Early Harvest Single Estate EVOO stammer fra familieeide Koroneiki olivenlunder i fjellbyen Christianoupolis i Messenia, litt nordvest for Militsa, hvor de umodne olivenene håndplukkes begynner i andre eller tredje uken i oktober og knust i løpet av timer etter høsting.

I løpet av de neste ukene vil Terra Creta i Kolymvari, Kreta, begynne å tilby sin første tidlige oppdrett ekstra jomfru, med bare 4.000 flasker krydret EVOO produsert fra Koroneiki oliven høstet i midten av oktober. Markedsføringsleder Emmanouil Karpadakis understreket at "en spesialisert gruppe profesjonelle bønder" med "vitenskapelig støtte" vil bringe oliven til møllen bare noen få timer etter høsting. "En autentisk tidlig høsting olivenolje trenger svært dyktige mennesker og bærer lidenskapen til disse menneskene og egenskapene til regionen," sa han.