Gresk ratatouille
4 personer
Dette er den greske varianten av den franske stuingen ratatouille. Velegnet som tilbehør til kjøtt, fisk og pasta.
INGREDIENSER
- 1 stk aubergine
- 1 stk squash
- 1 stk løk
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk rød paprika
- 1 boks hakkende tomater
- 10 stk oliven
- 1 dl gresk extra virgin olivenolje
- 1 dl vann
- 2 fedd finhakket hvitløk
- Salt, pepper og en ts sukker.
- Urter som passer til er gresk fjelloregano, basilikum,
timian og rosmarin.
- Fetaost
- Brød
FREMGANGSMÅTE
Grønnsakene skjæres i terninger. Dette blandes i en ildfast form sammen med finhakket tomater, hvitløk og oliven.
Fyll på med olivenolje og vann. Dryss på salt, pepper og en ts sukker - og urter som passer til, som oregano, basilikum, timian og rosmarin.
Formen settes i oven på 200 grader i 45 min. Rør om et par ganger innimellom.
Serveres med fetaost og brød, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
God appetitt!
