Gresk kjøttdeigsaus
4 porsoner
En basis saus som er velegnet til pasta, fylte tomater, paprika og auberginer, og pastitsio og moussaka.
INGREDIENSER
- 1/2 kg kjøttdeig
- 1 mellomstor løk - finhakket
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 1 boks grovhakkende tomater
- 1 ts tomatpuré
- Extra virgin olivenolje (til steking)
- ½ ts kanel
- ½ ts nellik
- ½ ts malt muskat
- 1 ts sukker
- Gresk fjelloregano og basilikum
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Stek kjøttdeigen i 3-4 ss ekstra virgin olivenolje til den skifter farge.
Ha i løk og stek videre til den er nesten gjennomstekt. Legg inn hvitløk på slutten av steketiden og rør litt til.
Tilsett resten av ingrediensene og 1 dl. vann. La det småkoke under lokk i ca 30 min.
Sausen blir bedre desto lengre den koker. Rør av og til, og vurder om du skal ha i litt mer vann.
Du bestemmer tykkelsen av sausen selv. Smak deg fram ved krydder.
God appetitt!
