Om oss

Varm og lidenskapelig forhold til Hellas og olivenolje

Olivenolje er vår lidenskap. Vår motivasjon er å gjøre Zákynthos-oljen kjent hos norske forbrukere.

Gresk Olivenolje er et lite familieselskap drevet med et varmt, nært og personlig forhold til Hellas. Spesielt brenner våre hjerter for Zákynthos. Vi kjenner flere av produsentene personlig, som dyrker oliven på dette vakre ferieparadiset. Grekere som er svært gjestfrie, og hele sitt liv har verdsatt et sunt middelhavskosthold - med olivenolje som den viktigste basisingrediensen.   

Hvert år leverer disse olivenbøndene avlingene sine til Aristeon Ecological Olive Press, olivenpressen som vi importerer olje direkte fra, til Ås i Viken. Aristeon - etablert i 1850 - benytter nyeste pressteknologi under produksjonen, drevet etter økologiske driftsmetoder. 

Olivenoljen vi importerer er selvsagt kun extra virgin, av høyeste kvalitet. Hvert år dokumenteres årets produksjon av uavhengig institutt. Oljen er beskyttet i henhold til geografisk opprinnelsessted (P.G.I). 

All økologisk olivenolje vi importerer er extra virgin, sertifisert via BIOHellas (lik det norske Debio) i henhold til EU-forskriften 834/2007, og European Union Code GR-BIO-03 og EU-forskriften 834/2007.


Vår motivasjon 
Olivenolje er vår lidenskap. Vår motivasjon er å gjøre Zákynthos-oljen kjent hos norske forbrukere. 

Tilbakemeldingene vi får er veldig gode, både fra de som bruker oljen privat og fra profesjonelle kjøkken. All den positive mottakelsen hos våre kunder, er en sterk motivasjon for oss. 


Ta gjerne kontakt med oss

Vi deler gjerne av vår kunnskap om olivenolje til andre. Derfor deltar vi gratis på arrangement der vi holder små foredrag med smaksprøver. Besøk Olivenskolen vår hvis du vil lære mer om olivenolje. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål eller ønsker å besøke oss i Ås hvor vi holder til.