Spinatpai

4 personer

Spinatpai er en svært vanlig - og sunn - rett i det greske kostholdet.

INGREDIENSER

  • En porsjon paideig til en rund form ca 28 cm.
    Du kan lage selv eller kjøpe ferdig.
  • To poser á 200g med fersk (vasket) spinat.
  • En stor purreløk
  • 150 g feta, grovraspet
  • 5 egg
  • 120g hvitost
  • Ekstra virgin olivenolje
  • Gresk fjelloregano
  • Basilikum, timian, rosmarin, salt og pepper

FREMGANGSMÅTE 

Pensle formen med litt olivenolje og kle  med paideigen. Hvis du benytter ferdiglaget deig trenger den ikke forsteking. Varm extra virgin olivenolje i en panne og stek purreløken lett. Sett purreløken til side. Varm olivenolje i samme panne og stek/damp spinaten. Det kan virke mye, men den reduseres kraftig når den blir varm og myk.

Bland purreløk, spinat, krydder og feta, og fyll i formen. Vær litt forsiktig med salt, siden feta allerede er salt. Visp eggene lett, ha i salt og pepper og hell forsiktig over spinatblandingen. Dryss med revet hvitost og gresk fjelloregano

Stek spinatpaien i ovnen i 200 C i ca 30 min, til osten har fått en fin farge.

God appetitt!